Igår gjorde vi potatisgratäng. Kom på ett bra tips.
När jag skivade potatisen i matberedaren så slängde jag i vitlöken oxå. Den skivades i fina skivor och då slapp jag stå och pressa vitlök mellan lagren. Smaken blev det ingen skillnad på.
Mitt recept på potatisgratäng:
Potatis skivad ca 8-10st normalstora. - så den fyller upp önskad form högst 5cm (blir det för tjockt tar det låång tid.
Vitlöksklyftor - gärna 4-6st! om du gillar vitlök dvs
Salt + vitpeppar (krydda gärna innan du häller på grädden och lite emellan lagren)
Vispgrädde (här ska det vara den riktiga feta sorten) häll på så det täcker ca 50% av potatisen gärna lite mer. Du kan späda med lite matlagningsgrädde.
Inget tjafs med lök och ost.
Släng in i ugnen på de lägre nivåerna 225 grader.
Låt stå i ca 1h, hellre för länge än för kort tid. Stick med en gaffel för att se om den är klar. blir den för svart lägg på en aluminumfolie.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar