måndag 19 januari 2015

Saffranskladdkaka

"lånat från milda"

http://www.milda.se/recept-visa/saffranskladdkaka-med-mandelmassa/

Ingredienser
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
100 g mandelmassa
150 g Milda mat- och bakmargarin
2 pkt saffran



Tillagning

1 Sätt ugnen på 200°C.
2 Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
3 Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
4 Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten. (Se till att skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med).
5 Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla. Gräddar du med över och undervärme ska kakan gräddas i mitten i 18-23 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan I varmluftsugn spelar det ingen roll vart i ugnen du gräddar.
6 Servera kakan ljummen eller kall med bär och en klick Milda visp.
7 Tips: Du kan tillsätta ett skivat äpple i smeten innan den stoppas in i ugnen för att få en annan smakbrytning på kakan. Det är också gott att tillsätta lite grovt hackade mandlar i smeten för att förstärka mandelmassan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar