måndag 2 februari 2015

Smördegsinbakad Gorgonzola..


Lånat från tjuslings kök
att prova nån gång i framtiden.

 Blanda 200 g gorgozola, 1 ½ riven ost (gärna cheddar eller präst), 3 msk färskost, 2 äggulor, lite hackad basilika, salt och svartpeppar tillsammans. Rör tills det blir en krämig röra.
Ta sedan en kyld smördegsrulle, veckla ut och gaffla runt kanterna (ca en centimeter in). Ta lite vatten på ett finger och fukta sedan det räfflade. ...
Lägg den krämiga röran i en sträng längst med långsidan, lämna tre centimeter kanterna.

Vi ihop rullen kant i kant, och tryck ihop det räfflade så det blir helt tätt. Rulla rullen mot dig så skarven hamnar under. Pensla sedan på äggula. Snitta några snitt i rullen, sen in i en 225 grader varm ugn och låt den gotta till sig där i 10 minuter, eller tills den är gyllenbrun och frasig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar