onsdag 29 januari 2014

Letar fel - bilbesiktningen

Då var det dags igen, att ta sig till den myndigheten som har som uppgift att leta fel, och då pratar jag inte om skatteverket. Fast nu har väl det iof privatiserats? Men jag kan säga att jag har alltid fått ett vänligt bemötande, kanske för att jag är tjej ;)
 
Dags att med hjärtat i halsgropen och tummarna hårt hållna åka till bilbesiktningen med Caddyn. en sån gammal bil räknar man alltid att de hittar något på, brukar bli dyrt.
 
Gårdagen ägnade pojkvännen åt att byta framljus när vi kollade lamporna. Det låter kanske lätt men bilkonstruktörerna har uppenbarligen inte räknat in lampbyte i sin "användarvänlig funktions" protokoll, inte ens på en bil som min gamla VW caddy som inte är ute efter en snygg design. De sitter ofta väldigt dåligt till även om det inte är lika dåligt på Caddyn som på KIAn där det var lika bra att åka in till verkstan när det var dags att byta lampor. Ena sidan är desseutom värre än den andra då batteriet sitter ivägen. Så jo sparkade feminismen och jämställdheten i baken och tackade ja när han frågade om han skulle hjälpa till. Han åkte förbi biltema och köpte en lampa, bytte och då slutade lampan på andra sidan att funka. Hm jag var nog inte så stor hjälp när jag stod brevid och frågade om han verkligen var säker på att det var den sidan som var trasig från början. Sen åkte han hem och letade upp en lampa som han hade hemma, funkade inte heller. Tillslut gav han upp och åkte och köpte en till lampa på biltema och den funkade. Det är faran med att erbjuda hjälp, strular det lär du få hjälpa till tills det funkar.
 
Besikningsmannen såg lite skeptisk ut när jag förklarade att man måste ha torkarhastigheten på högsta för att de ska funka och sen hade han på varningsblinkersen ett tag och det kliade i mig att säga till att han måste sätta på vänsterblinkersen för att det även ska blinka på den sidan.
 
Så detta resultat var nog ganska oväntat!


 

Godkänd! utan anmärkning - nämnde iof att bromsslangarna började bli lite rostiga och att bromsarna fram behövdes snart ses över.

Vad behöver jag säga mer, en bra början på dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar