torsdag 17 maj 2012

Irritation över allt och inget

Går du ofta och är småirriterad? Över saker som du mycket väl känner på dig är småsaker och ganska oviktiga i det stora perspektivet men som i din värld känns väldigt väsentliga?

Ett tydligt tecken på att man drabbats av I-lands klåda.

Just nu har jag en lindrig klåda som känns som den kan spricka ut om den inte behandlas omgående.

Symptom:

När klådan är lindrig och under kontroll - engradig - kan man notera saker som man "stör" sig på men rycka på axlarna eller tänka att man antingen själv får göra något åt saken eller så säger man till på ett mycket trevligt sätt.

Andra graden av klådan är när man irriterar sig lite smått men samtidigt inte känner att det är inget man orkar lägga energi på.

Tredje graden av klåda är när man börjar reta sig ganska mycket och även ägnar tid åt irritationen även när man inte är i direktkontakt med den och det kan börja störa relationen med ens omgivningar.

Fjärde graden av klåda är försämrat humör som även påverkar omgivningarna och kan vara smittsam. Man presterar bättre då man har svårt att fokuserad på andra sakerna än det som irriterar.

Femte graden av klåda är ett tydligt försämrat humör vilket även kan leda till sömnbrist. Man blir lättirriterad även på saker man inte ursprungligen är irriterad på. Irritationen kan leda till oprovocerade utbrott av både psykisk och fysisk natur. Personer i omgivningen bör akta sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar