måndag 12 maj 2014

Fantastiskt bra

I fredags hade jag nog det bästa dressyrpasset hittils på Jossan.


Fokus tror jag var ledmotivet och det som gav resultat.
Fokusera på trav, halvhalter och lyhörd, inte få henne tung i handen. få henne att vara energisk men inte springig. öka minska traven och sen galopp på volter med avbrott - så fin galopp och såna fina fattningar. Sen nedsutten trav *pust och stön* säger ryttaren. Jossan fick gå och släntra lite så att jag hann med. Hon kändes väldigt fin, mjuk och lyhörd! :D


Lördag - meddrytaren hade med en kompis som red jossan, Madde körde Amanda.


Söndag-  uteritt för båda, jossan på förmiddagen - runt Oppänge - rakt fram över stockarna, försökte galoppera med Jossan tyckte de små stockarna var svårhoppade och saktade av till trav och travade över dem istället. uppför cementbacken och sen ve och fasa var det otäcka "kalvar" eller mer ungkor som gick i hagen vid 4H gården. Matte skrämde nog upp jossan när hon såg att kalvarna nyfiket började närma sig och samtidigt kom det små shettisar från andra hållet med småbarn som red barbacka ... Lite snurr och hysteri men vi tog oss förbi det med lite ära i behåll. Lite trött på sista sträckan hem :) ute i ca 1½h.


Amanda uteritt på eftermiddagen hela fjället rundan med början åt höger, mycket galopp, saknade lite dendär extra raketmotorn men jobbade på bra i galoppen. Galopperade nästan hela grusvägen hem. faktiskt mindre svettig än jag trott. ca 1½h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar