onsdag 7 maj 2014

Kolik

Tyckte jag hade ett bra "flow"


Ja då händer det, la på alla hästar regntäcken igår, kändes lite ovanligt eftersom det varit en längre torr period. Amanda fick sitt ofodrade Horze täcke på sig. Jossan fick sitt fodrade då det ligger bättre.


När jag kom till stallet på kvällen så låg Amanda i sin box, med täcket på. Jag hade bestämt träff med Hanna som rider Jossan och vi skulle rida ut. Fick upp en motvillig Amanda på benen och märkte att hon var blöt under täcket - hela vägen så gick och hämtade ulltäcket och la på. Men hon hade tydligen inte bara blivit nedkyld. Började titta på magen och såg allmänt  hängig ut. Fick i henne lite betfor & linfrö & foderjäst + vatten som hon gärna åt. Gick sen ut och promenerade, fick även äta lite gräs. Men hon verkade inte bli bättre, hängig, inte uttorkad och skakade. Dåligt med magljud. Tog fram transporten och lastade på henne och som väntat kom det en bajshög. Tog av henne gav lite mer betfor, tog in i boxen ochd är kissade hon och sen så fick hon stå på gången, lastade på igen och lämnade henne ensam en stund. Kom en hög till och hon såg piggare ut. Ställde in henne i tomboxen så hon inte skulle äta på sin halm. och nu hängde hon med bakom gallret och undrade var maten var.


Imorse såg hon pigg ut och hade hon bajsat (inte mycket) men brukar bli mindre eftersom hon inte fick något kvällshö igår. åt med god aptit sin morgonmat.


*pust*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar