fredag 16 maj 2014

Fin dressyrhäst?

Ja kan bara konstatera att Jossan börjar hitta tillbaka till sin forna form när hon kändes som bäst innan hon blev skadad.


Vi hade ett väldigt fint dressyrpass igår, Jossan bara lite sur när jag tar tyglarna från skritt.


Skritt med skänkelvikningar från kortsidan rätt upp och sen ut på mitten av långsidan. åt höger har hon jättelätt, fina skänkelvikningar, åt vänster är det svårare, vill skjuta ut bogen och förböja sig och får inte med höger bakben.


Trav - lättridning, rakt spår och övre volterna. lite halvhalter och tempoväxlingar. Galopp på samma sätt. Fin galopp!


Skrittpaus och sen nedsutten trav *pust* men mycket bättre, längde stiglädrena med ett hål. Lite samma jobb där. mest ryttaren som måste lära sig att hänga med!


Sen skrittpaus igen och sen lite galopp - snett igenom, avbrott och sen ny galopp i nya varvet, lite kasst blev det eftersom ryttaren inte hade en tillräckligt balanserad häst i avbrotten varpå den nya galoppen blev lite hafsig. SBS - skit bakom spakarna jag vet!


Men hon kändes mycket mer jämn i båda varven och inte så tung i handen. Fin häst! :D


Innan övningkörde vi med MC:n blev lite längre än tänkt, åkte upp till ale och tittade på gården igen, suck har ångest. ska man nöja sig med något som inte är drömgården? växlar mellan att säga ja så att man får det överstökat och nej - vänta och så kommer den tillslut ... Dendär Drömgården. Körde även på motorvägen i 110km/h, nej farten är verkligen inte tjustningen med MC åkning för mig, mest blåsigt och skakigt, glad att det inte kom någon lastbil och körde om. körde hem via gerrebacka och över kärra.


Mer än så hann jag inte med.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar