tisdag 16 juni 2009

Turkiet - semester!

Vi har varit iväg en härlig vecka i Turkiet Anlanya. Reste med Nazar och fick ett specialerbjudande som gjorde att jag istället för att betala ca 23tusen bara betalade 13tusen. Ganska överkomligt för två vuxna och ett barn. jag hade först tänkt att boka specificerat boende men som det blev nu så kunde vi hamna på något av de tre Pegasus hotellen. De ligger i anslutning till varandra och var likvärdiga vad jag kunde se i katalogen. Vi hamnade på Pegasus Club som var den äldsta delen och den som "bara" var fyrstjärnig. De övriga två hotellen var femstjärniga. Men för våran del hade det inte spelat någon roll. Vårat hotell var lite lugnare både med folk och "party" så det passade oss bra. Det var minst 5-6 olika poolområden som man kunde utnyttja, en del med rutchkanor en hel del barnpooler. vid poolerna fanns flera barer/matställen, Havet låg 30m bort så det var väldigt lätt att variera vad man ville bada. Vattnet var klart och stranden var jättefin, inte skräpig, det fanns flera duschar där man kunde spola av havsvattnet innan man gick tillbaka till poolerna.

Det var runt 32grader och sol hela veckan vi var där. vattnet i havet skulle vara ca 22grader men kändes varmare. Det var inga problem att ligga och guppa där hela dagen. Men som tur var fläktade det en del. Vi smorde in oss och låg ganska mycket under parasollerna men Linnea lyckades bränna sig i ansiktet sista dagarna. hon låg ju mest i vattnet men fick ta på sig solhatten.

Hela hotellet var All inclusive, frukost, lunch, middag. Det serverades i gigantiska buffer som dignade av mat. Kvaliteen var väl lite si och så men oftast kunde man hitta något som passade alla. Efterättsbordet är speciellt att nämna då Turkarna tydligen är väldigt förtjusta i sötsaker. De svarta oliverna var min favorit. Vi klarade oss från magsjuka men när vi kom hem så blev min mage lite upprörd. Det var även gratis dryck, saft, läsk, öl, vin, whisky, gin och konjak. så man kunde vara lite smålullig hela dagarna men man såg inte så många människor som var fulla. Inte så länge vi var vakna iallafall :) Man kunde byta bort en buffe mot A la carte meny och det var en riktig höjdare. Jättegod mat. Nästa gång kanske man ska satsa på det istället. Även om all inclusive är väldigt bekvämt.

på Kvällarna var det barndisko på som ganska snabbt blev dotterns favorit, på två? olika scener spelades det hög musik med barntema och dansledare som körde riktiga gympapass med barnen. På dagarna kunde man vara med både på beachvollyboll, yoga, vattenpolo, dart, vattengympa mm. Det fanns även träningshall och skönhetssalong.

Vi passade även på att göra ett klipp, jag klippte håret, sambon likså och Dottern fick två färgade hårslingor inmonterade. allt för 27 euro! Dottern fick även en "semester" tatuering och det fanns fotografier man kunde köpa från i princip varje kväll.

Vi åkte på en utflykt, bussresa till outletbutik, marknad, vattenfall och tillslut en båtresa på en flod. mycket trevligt och skönt att komma ifrån den perfekta hotellvärlden. Vi köpte krydda, honung, klänning med Winx, solfjäder och ett par kalsonger som visade sig vara för små.

Det enda vi kunde klaga på är att sambon tyckte att madrassen i sängen var hård. Man kunde få en extra madrass men det blev aldrig av.

Det var helt klart en semester värd varenda slant, jag rekommenderar både Nazar och Turkiet för alla som vill ha en skön semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar