tisdag 20 november 2012

Hovböld? Bara öm av snösulan?

Idag var hovslagaren, inte ordinarie utan stand in ute och tittade till Amanda som haft puls i Höger bakhov och varit lite varmare i densamma. Mest på morgonen knappt märkbart på eftermiddagen. Han plockade av skon och klämde men kunde inte hitta någon böld. Hittade lite öm sula på yttersidan där sömmarna sitter och funderade på om det kunde vara snösulorna som fått henne att ömma. De kan ligga och klämma ungefär som en ihopknöglad strumpa i skon och en del hästar är tydligen känsligare för det. Amanda har ju gått oskodd bak tills jag fick henne och har nog aldrig haft snösulor.

Han satte dit skon igen men hoppade över sömmarna över det ömma stället. Vila i två dagar till och sen kör på som vanligt om allt verkar ok. Håll tummarna.

Ikväll ska jag rida andra lektionen på Jossan sedan igångsättningen. Jag antar att det bara är att be om problem, för när annars har man en halt häst än när man har en efterlängtad lektion. Galopperade för första gången på henne i onsdags och den galoppen var ju inget att hurra för, huvudet upp och benen åt alla håll och kanter. Troligen en kombination av en lite spänd och överagerande ryttare och en häst som glömt hur det gick till att galoppera med ryttare. Så tänkte att ulle ska få oss på rätt spår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar