torsdag 1 november 2012

Motsägelsefull när det kommer till ålder och förstånd

Man kan rösta när man är 18 men man är enligt reglerna inte förståndig nog att gå på systemet och handla förrän man är 20 Tydligen är det två år tillvänjning från att ha ponerad begränsad alkoholintag på restaurang/hemma till att få obegränsad tillgång på systemet? Jag har alltid tyckt det är konstigt. Nu vill även trafikforskare att vi ska höja körkortsåldern till 25år eftersom ”hjärnan inte är färdigutvecklad förrän i 25-årsåldern och att unga förare har svårare att stå emot grupptryck”

Citat TT 2012-11-01 Höj körkortsåldern till 25 år men gör utbildningen gratis. Så vill flera trafikforskare minska antalet svåra trafikolyckor. Unga bilförare är överrepresenterade i sådana olyckor. Orsaker är bland annat att hjärnan inte är färdigutvecklad förrän i 25-årsåldern och att unga förare har svårare att stå emot grupptryck, enligt Nils-Petter Gregersen, forskningschef vid VTI.

Samhället skulle spara pengar genom att stå för körkortet, skriver Västerbottens-Kuriren.

/ TT

Vad säger det oss? Att besluta om vilka som ska styra landet krävs mindre utvecklad hjärna än att ta körkort? Risen är mindre att man faller för grupptrycket när man röstar än när man kör bil? Inte konstigt att man blir lite oroad över hur vårt land styrs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar