torsdag 1 november 2012

Statusupdatering hästarna

Då det var ett tag sen jag skrev regelbundet kankse det är dags för en statusupdatering.

Amanda - Det går framåt, nu har vi varit iväg ett par gånger på körträning och hon gillar det och går väldigt bra. Nu är det bara kusken som ska hänga med i svängarna oxå :) Bästa pojvännen har fräschat upp rockarden och satt dit en egentillverkad svängel så den får hänga med ett tag till. Nu vill jag bara ha fästen till bakselen och en något upphöjd kuskbock :) Vi jobbar ganska mycket med att få fram en bättre skritt och få upp konditionen.

Vi har fått två till små medryttare, två systar som går på samma ridskola som 1:a medryttaren Fanny.

Galoppfattningarna börjar sitta riktigt fint, nu gäller det bara att bibehålla galoppen!

Jossan - *viskar* går det framåt med, vi är inne på v 10 i konvalecentprogramet, och har börjat räkna trav i minuter och inte  i meter. 5minx2 och det går framåt. Hennes skulderblad som troligen fått en törn och som varit osymetriskt när hon rört på sig har blivit mycket bättre. jag undrar inte om det kan bero på att jag börjat stretcha lite.

http://home.swipnet.se/horse/dokmassage/stretching/plansch.htm

Varierar tömkörning och uteritter med ganska mycket arbete i paddocken. Framförallt eftersom det inte finns så många bra längre travsträckor i närheten utan att man måste ta sig dit via en backe. Tömkörningen fick ett uppsving efter en mycket givande clinic med Bo Jenå i Sotenäs. Har börjat jobba mycket med långsam trav på spåret medan jag går brevid, jobbigt tycker Jossan som vinglar och slingrar sig och gärna vill falla inåt. Men tror det är nyttig variation till den lite mer framåt traven jag brukar använda i ridningen för att behålla framåtbjudningen.

Uteritterna var ganska begränsade ett tag då det gick ganska vilda ungtjurar i en hage längst med vägen åt höger. Jag orkade inte ta konflikten iår utan siktar på att vänja henne igen nästa år och försöka dämpa hennes koskräck en aning. Men nu har de flyttat korna och vi kan åter igen gå åt båda hållen.

Båda hästarna får tillskotsfoder nu, höet hade även iår låg proteinhalt även om det inte var så katastrofalt som förra året. Lucern till Amanda och Kraft protein plus till Jossan.

Funderar på att klippa amanda lite under magen, halsen men är samtidigt orolig att hon kommer bli frusen. Pigg eller kall? Vill inte klippa under magen men man kanske ska klippa en spårklippning med rand längstmed.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar