måndag 21 februari 2011

Helgen v7

Skönt nu har Jossan fått en genomgång :) I lördags kom veterinären

Efter lite lugnande - hm ja Jossans huvud sjönk ganska snabbt ner till golvet. :)

Tänder - Ok, lite hakar som filades ner, några tänder på väg att tappas men inget som såg konstigt ut. Inga sår. Pratade lite om man ska byta bett och det rekommenderades, även att använda något bettlöst.
Öga, Vänsterögat har ju runnit en längre tid, har inte sett något irriterat men något är det ju så det blev spolat. Visste ni att hästens tårkanal går ut i mulen och det är ett jättelitet hål. I detta lilla hål skulle veterinären få in en liten slang så hon kunde spruta rent. Något som Jossan trots att hon var rejält hängig efter lugnande inte alls ville vara med om. Men till slut gick det :) När hon pressade in koksaltslösning med en "spruta" så började det rinna i ögat. Spännande. Förhoppningsvis ska det bli bra.
Öra - tydligen har Jossan en fistel - tandalag i örat som vi nu fick gjort rent. Vet skulle ta reda på mer om fistlar om man ska göra något åt det och isåfall vad.

Lördag ridning. Red efter lunch i ridhuset - innan veterinärbesöket. Jossan var lite på tårna när vi kom upp då det var en annan häst där som hoppade små sockerbitshinder. Hon är ganska skeptisk till andra hästar och reagerar ganska starkt när de kommer för nära. Skrittade för hand och hoppade sen upp utan problem. Red lite trav, fokus på tempo - framåtbjudning och lite eftergivenhet, kändes bra men hon blir trött snabbt. Galopperade sen längst med långsidorna. Galoppen blir lite flat? Men tänkte mest på att hålla igång. När jag skulle ut fick jag hoppa av igen och öppna dörren sen hoppade jag upp utanför och det gick oxå bra. uppenbarligen är det inga problem så länge man inte "överfaller" hästen ;) Skritten hem var inga problem.

Söndag - red på fältet utanför Kerstin med Carina och Cazar, Jossan vinglade och stannade till ganska många gånger på vägen hemifrån *suck* duttade med spöet och berömmde när hon gick. Ute på fältet skrittade vi ett varv innan Carina kom. Hon drar gärna åt något håll. Sen travade vi en del och det gick bra, lite knögligt och halt på något ställe. Sen skrittade vi hem. Duktiga tjejen!

Red sen Kalle på samma fält och han låg på! Pigg och glad och gjorde ett skutt åt sidan i traven när vi kom nära några buskar med skator i. Jag satt lite - väldigt lite, men tillräckligt så att Kalle fick lite bannor för att han inte kan hålla sig i skinnet. Inga mer BIB nu! :D

Vad annars i helgen, har varit en skön helg med två sovmornar, har varit i stallet hela dagarna nästan och fick städat toaletten och damsugit i lägenheten på söndagen. Har ätit två goda middagar hemma hos Christian och pratat nätterna ut. Har även frågat Rebecca som jag hyr lägenheten av om det går att byta lägenheten mot en mindre stuga på samma gård och det gick bra så nu ska jag bara fundera. men det känns som det skulle vara bättre. Inte så att jag stör mig på att bo ovanpå henne men en hel del praktiska fördelar.

  • Toa & kök med "fullängd"

  • Behöver inte tänka i samma utsträckning på ljudnivå på kvällar- jag är ju en kvällsmänniska och Rebecca lägger sig ganska tidigt.

  • Får en egen ingång

  • Lättare att ha egna katter


Nackdelen är att det är mindre och inte lika bra planerat. Jag gissar att linnea till att börja med vill bo på loftet men när hon blir större kan det bli krångligare. Men den dagen den sorgen. :)

Livet är ganska bra nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar