onsdag 21 november 2012

Lektion - rådgivning

Red lektion på Jossan igår, fast egentligen var det inte en "riktig" lektion utan mer en rådgivning.

Svårt att hålla en riktig lektion när man är så begränsad men Ulle löste det ändå ganska bra. Det vi har att röra oss på är 3x5min trav, ett par galopper (åt varje håll). Ridning längst med ridvägarna och inte voltarbete.

Det jag i första hand ville ha hjälp med var galoppfattningarna och få lite allmäna tips på ridningen däremellan och det fick jag.

De få gånger jag galopperat nu i denna omgång av igångsättning så har hon varit minst sagt spänd, halvbockat någon gång och dragit upp huvudet och stretat emot och det har kännts som att benen spretar åt alla håll och kanter. Tipsen jag fick var att inte förbereda mig på bockningar och full fart framåt och inte sänka handen och ha den "förhållande" utan ge henne plats och låta henne balansera sig själv mer än att försöka göra det åt henne. samma vid avsaktningar, hellre sakta av för röstkommando och låta hand vara stilla än att börja en dragkamp med spänningar som följd. och försöka undvika bockningar i fattningarna. Ja och så måste jag inte flytta in innerhanden och därmed göra så att hon puttar ut bakdelen och försvåra fattningen för henne. Det gick mycket bättre även om galoppen känns något okontrollerad :)

I traven kändes hon lite slöare än vanligt men hon jobbar på bra när jag ber henne och hon är ack så känslig för mina hjälper :p En givande lektion .

1 kommentar: