fredag 21 december 2012

Igång igen? Hårt och halt

Har nu ridit två dagar i rad på den stora rödhåriga och det har känts positivt trots att det är stenhårt ute på vägarna och isigt :p Åter igen kan jag bara upprepa hur skönt det är att ha mina hästar broddade heltid och det verkar som de fyra broddarna gör att de går ganska stadigt även på isigt underlag.

Igår fick jag även skruvat i tåbroddarna på Amanda, det gick lättare än väntat och efter ett tips på nätet så använde jag en söm för att peta bort stenar och liknande. Sen är det bra med en gängtapp för hål som är lite "nötta" fast risken är ju att man gängar sönder den oxå vilket jag nästan var på väg att göra då gängtappen hamnade lite snett. Som tur var räddade jag den.

I onsdags red jag och Lena/Cacao bortåt mot vänster och tänkte sen rida mot masten men det var isgata på grusvägen och eftersom det är backigt så skippade vi det och red bort åt andra hållet och provade att trava på rakan mot fjället och det gick bättre. jossan gjorde två små hopp i traven, tror att det var en kombination av att hon blev rädd för något bakom och överskotts energi :)

Igår torsdag fick jag sällskap av Lena/Matrose och Fanny/Amanda. vi tog vändan runt oppänge. På sina ställen var det halt men vi kunde trava korta sträckor. jossan kändes fin och lagom pigg. Ute i ca 1h.

I onsdags hörde Lotta/Kalle av sig och ville ha hjälp med Kalle, jag kände att med förkylningen och med tanke på vad jag själv hade inlplanerat på kvällen - hade inte fixat stallet på morgonen utan hade allt kvar till båda hästarna, plus hade både intag och kvällsfodring och skulle försöka hinna rida Jossan innan Christian skulle komma vid 21 tiden med kinamat. så känndes det väldigt tungt att hjälpa henne, så bad henne vänligt men bestämt att försöka hitta någon annan. Men sen gick jag och hade ångest och dåligt samvete hela dagen och dagen efter att jag inte hjälpt till. Varför ska det vara så svårt att säga Nej? Dagen efter ringde hon igen på kvällen och då var jag ju tvungen att säga att jag kunde hjälpa till. Två dagars dåligt samvete pga nej gick inte att stå emot. :p Men jag ogillar att få mina cirklar rubbade :p Gick och la mig kl 22:10 ganska trött och vaknade imorse och kände mig inte piggare. Ska bli skönt med långledigt nu!

2 kommentarer: