söndag 28 juli 2013

Kodrivningskurs med korädd häst

Så har man tagit tjuren vid hornen och varit iväg på kodrivningskurs på öppna fält med Jossan (som är korädd och därmed smittat sin matte som oxå blivit korädd när hon sitter på hennes rygg) När jag rider min lilla ponny har vi inga som helst problem med kor :p så kan det bli.

Igår var vi iväg på LB western uppe i Uddevalla/lysekil. En helt fantastisk rolig dag med lite skräckblandad förtjusning. Hon reagerade inte så mycket som jag trodde när vi kom ut på fältet med korna men så hade vi ett helt gäng med erfarna och lugna hästar med oss och det är väldig skillnad att möta kor på så stort område till skillnad när man ska rida förbi dem på en trång väg med diken och staket. Det blev bara en ofrivillig avsittning för min del i början när Jossan reagerade som vanligt och vi fastnade i vinkelvolten och hon snubblade i ett lite lerigt område och gick omkull. Som tur var landade vi mjukt och ingen skadade sig. Så det var bara att komma upp i sadeln igen.

Sakta men säkert så reagerade hon mindre och mindre på korna och tillslut kunde vi tillochmed hänga med på när de övriga gjorde en "round up" av flocken (ca 30 kor) och cirklade runt dem. För att sen öva på att rida genom flocken och till sist skilja ett djur från flocken. Vi gjorde inte de övningarna utan tog yttervarvet och var iallafall på ca 5-10m från korna lite på spänn men utan att Jossan skrek flykt så fort korna rörde på sig :)

Det var varmt och mycket bromsar men en helt fantastisk kul dag!

här finns lite bilder, jag syns på uppställningsbilden - vit hjälm :)
https://sv-se.facebook.com/pages/LB-Western-westernridskola

Vissa duschar är härligare än andra och den igår, svettig och varm var verkligen en av de bästa.
Nu har man överlevt detta, vad ska vi hitta på härnäst ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar