tisdag 4 november 2014

Helgen & löshoppning med grindar

I helgen blev det inte så mycket ridning, jag var i örebro och hälsade på. Det blev en snabbvisit eftersom dottern åkt upp med tåg själv på tisdagen och spenderat höstlovet hos mormor och kusiner. Jag åkte upp på lördagen och hem igen på söndagen. Men hann både vara med på "Pizzakväll med halloweentema" mellansysterns familj hade klätt ut sig, men resten hade varit lata. på söndagen fikade vi hos äldsta systern och hälsade på lilltilda - hon börjar bli stor lilltjejen. och sen lunchade vi hos mellansystern.


Hästarna blev motinerade av medryttarna.


Igår måndags - fixade jag till grindarna - som varit inomhus. Sågade av den stora grinden så det blev "tre småsektioner". tog med dem i paddocken och efter att ha mockat ut 4 kärror med skit ur hagen/paddocken - varav bara en eller två högar i lösdriften. hm nja vet inte om det är så mycket mindre jobb med lösdrift men nu har jag ju "småhagar" vilket gör att hästarna helst står vid höhäcken. En till nackdel är att jag har gödselstacken uppför backen - vilken är lerig nu - jaja träning behöver man ju inte som sagt var.


Ställde grindarna rätt upp på två stolar -ungefär som hinderstöd och lät hästarna springa emellan. inga problem - la dit en pressening och de fick hoppa över - inte heller så otäckt. Sen pallade jag upp grindarna på marken med en stock bakom som stöd. Amanda superponnyn tvekade inte en sekund och hoppade över fint - superotäckt tyckte jossan som tvärnitade och vände och sprang åt andra hållet och stog sen och var lite stressad i hörnet. Manade på henne och efter lite övertalning tog hon världens längsta språng över - ungefär som om hon skulle hoppat ett vattenhinder :) Gjorde det ett par gånger - jossan hoppade både högt och lågt och lyckades även smita vid sidan nån gång. flåsiga efter att ha rusat och brallat så fick de pusta en stund och jag tog bort mittendelen och de fick traska igenom - även om Jossan fortsatte att rusa ett par gånger innan hon fattade att det gick att gå. Efter en stunds paus och de hade fått återhämta andan fick de hoppa igen och båda två fick till två riktigt fina språng. jossan behöver verkligen smälta och fundera på saken och sen hanterar hon det jättebra. Ska försöka hitta fler "otäcka saker" för att miljöträna jossan på otäcka hopphinder :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar