onsdag 6 november 2013

Tömkörning & framåtbjudning

I måndags tömkörde jag Josssan. Hon såg fin ut, sökte sig lite mer neråt lite snabbare, bra framåtbujudning och ville gärna galoppera - såg inte ut som hon försökte undvika traven utan mer att hon var så pigg att hon naturligt föll över i galoppen så hon fick rulla på ett par varv åt varje håll. Skänkelvikningar i skritt och tror vi börjar få riktig koll på dem, märker hur lite jag behöver förflytta mig i position mot henne för att få en reaktion.

Amanda fick vila. Jag hade gjort en riktigt god äpplepaj och Rebecca kom över och vi fikade och tjötade, mycket trevligt måste verkligen försöka prioritera sånt mer. Äpplepajen var hur god som helst, räckte till ganska rejäla två pajer, vi använde lite mer socker, linnea gjorde degen och jag fixade äpplena -tagna från Christians äppleträd.

http://www.kokaihop.se/recept/frasig-applekaka

På Tisdagen skrotade jag runt i stallet, dumpade pumporna som blivit riktigt äckligt slimiga på insidan och gav katterna avmaskningsmedel. Lättare sagt än gjort.

Jag hade köpt ett "bra" hjälpmedel på apoteket.

Trodde jag men insåg inte att katter och hjälpmedel inte går ihop i samma mening. Denna pipett lät smart, dra upp lite vatten, sätt pillret längst ut, sätt in i munnen, tryck ut och katten sväljer automatiskt.

Började med kattungarna och de blev bara klor och tänder när jag skulle tvinga i dem pillren. spottade och klöste, mina händer var mer som nåldynor. Insåg att jag nog hade behövt ett par händer till  och dessa händer hade nog behövt detta:


nej förresten det hade nog varit lika bra med:
 

;)

Efter lite bråk fick alla kattungar i sig varsin halv tablett - tror jag. De vuxna katterna var snälla men när jag fått in pillret i munnen på dem så var det nästan omöjligt att få dem att svälja. Jag kan säga att kurer som man behöver upprepa tre dagar i rad faller helt bort!!

Skrittade sen ut på jossan i mörkret, tog både reflexer och pannlampan. Lampan är bra eftersom den syns på längre avstånd och därmed gör att bilarna tidigare ser att det är något. Reflexerna som bara lyses upp när man är i strålkastarnas sken kan ge både bilarna och ryttarna otrevliga överraskningar. Jossan var väldigt framåt. Sån bjudning som indikerar att hon mår bra! Skrittade förbi kohagen i mörket och såg inte skymten av några kor så då var det lungt. Gick bort till Legas/ridhuset och vände sen. ca 1h.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar