fredag 14 februari 2014

Uteritter * 2

Ett ganska vardagligt inlägg mer för att hålla koll på vad jag gjort än att dela med mig av någon livserfarenhet ;)

Båda hästarna blev motionerade idag. dagen började med snöblandat regn, så passade på att åka tidigt för att undvika alla "olyckor" och folk som inte kan köra så fort det blir lite vitt på marken.

Så kom även hem lite tidigare.
Jossan först och det var nästan ljust hela tiden! :D det går mot ljusare tider, har även börjat fälla lite längst upp på halsen. Red till Oppänge och vände vid ridhuset. Mötte en lastbil på vägen, Jossan blev lite stirrig men som tur var så var vi precis där det går en liten stig upp till höger så vi gick en bit upp på den och då kunde lastbilen åka förbi utan att hon gjorde för mycket drama av det. Kändes för övrigt trevlig, framåt - bara lite handbroms de första 100m och förbi bilen som kört ner i diket vid "dödens" kurva, verkar vara en lurig kurva för det är inte första gången nån har kört ner i vår hage eller på en eller annan lyktstolpe just i den kurvan. Är bara lite fundersam på hur han hamnade där.

I första uppförsbacken så bjöd hon bra och ville trava så då fick hon det, travade nästan hela vägen upp och sen travade vi på grusvägen och nästa hela vägen uppför nästa backe. Annars mest skritt på långa tyglar. ca 45min?

Sen fixade jag stallet och red sen ut Amanda, skrittade barbacka på lång tygel nästa hela vägen till Legas/ridhuset. vände och red hem igen, ganska pigg och framåt även om turboväxeln inte var i. jag blev lite kall på hemvägen så hoppade av och gick brevid istället.

Ja hälsade på Rebeccas nya lilla hund, såå söt! tror nästan jag är kär ;) nästan så man blir hundsugen.

Tittade klart på Disconnected - en film som belyser problemen som kan uppstå med internet, bra film. Tror att det är ett stort problem att ungdomar/barn inte tänker vilka konsekvenser det kan få vad man gör på nätet. tja och även "vuxna". Det gäller att ta allt med en nypa salt, pratar du med nån på nätet är det inte alls säkert att de är den som de utger sig för. Säger du något till någon på nätet. tänk på att du även ska kunna säga det till personen IR. Dvs du måste kunna stå för det du gör och det du skriver även om det är virtuellt. Det är inte på låtsas och det som läggs ut är inte "privat" och kan spridas överallt och försvinner aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar