onsdag 7 mars 2012

Longering & hovslagare

Tisdag: Christian hade varit snäll och hämtat Linnea på skolan och när de kom så hämtade vi in Amanda från hagen och Linnea fick leda henne sen borstade hon Amanda i boxen medan hon åt sin eftermiddagsmat. Jag hade mockat och fixade maten innan. Jossan var lite upprörd i sin box, troligen vill hon också ha lite uppmärksamhet :p så jag tog ut henne på gången och borstade henne. När vi var klara var det dags att laga mat och åka till linneas körsång. Men Linnea ville kamma lite till och det tog lite tid att vänta ut henne.  Jag ville inte lämna henne ensam i boxen med Amanda även om hon verkar snäll Linnea är van vid hästar men inte så van.

När vi kom hem efter kören så gick vi ut till stallet igen och Linnea borstade lite till och sen tog jag på Amanda träns och longerlinan och så ledde Linnea ut henne i paddocken. Vi gick ett varv först och sen tänkte jag att vi skulle longera henne och hon skulle skritta runt oss på en volt. Men Amanda hade andra planer. Det var trav som gällde och en liten galopp och hon knatade på så det var mer svårt att få stopp på henne än att få henne att komma igång. En pigg liten arbetsmyra! En bra kombination med hennes intresse för mat.

Amanda verkar vara en snäll tjej men hon verkar lyckas med det mesta. Hon har redan lyckats rulla fast en gång i boxen men kom loss med bara lite hjälp. Sen har hon försökt klättra i krubban som hon gjorde i sitt förra stall. Men denna krubba som är en infällbar i plåt sitter högre och är inte lika bra utformad så hon gjorde bara ett försök tur nog utan att fastna. Sen har hon ju som ”smitit” ut under tråden i paddocken – vid ihopsläppet. Vi får väl se vad tjejen hittar på härnäst.  Hon har inte riktigt förstått att man måste stanna i boxen när man öppnar dörren utan vill väldigt gärna gå ut. Något vi får öva på.

Onsdag: Idag kom hovslagaren på morgonen och Amanda fick skor på bakhovarna. Hon var väldigt snäll, hoppade bara lite. Så nästa gång trodde hovslagaren att han skulle klara sig på egen hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar