fredag 15 mars 2013

Dammig paddock

Det har inte varit mycket nederbörd senaste tiden. Det märks. Paddocken är dammig. Men ridbar.

Svårt väder, det är riktigt kallt om nätterna - ner till -10grader och allt fryser. På dagarna skiner solen och det är nästan vindstilla och det blir några plusgrader. Sitter man i lä kan man njuta av vårsolen. Men samtidigt är det lite kyligt ute. Ska man lägga på täcke eller inte? Amanda går utan. Jossan får ha på sig sitt ofodrade regntäcke.

Jag har iallafall slutat att vara så frusen, kanske håller på att bli av med mitt virus - håll tummarna. och behöver inte overallen och kör "bara" med långkallingar, extra ullstrumporna och ett par lager tröjor - hm ja fyra stycken för att vara mer noggran, underställströja, tunnare luvtröja collagetröja och en tjock munkjacka :) Det tar lite tid att byta om ;)

Red båda igår, Viktigast var att Amanda skulle få motion, men jag började med Jossan då jag ville rida ut med henne och ville hinna medan det fortfarande var lite ljust. Red upp till Masten och körde lite "offroad" i skogen. Jobbigt tyckte Jossan. Insåg att det var ett tag sen jag hållit på med sån övning och hon kändes osäkrare i skogen än vanligt. Tvekade och ville gärna stanna och vända. Men övertalade henne att gå över stock och sten och tror det är bra träning. Red även offroad på granplanteringen. Var ute i ca 45min och det hade hunnit bli lite halvmörkt när jag kom tillbaka till stallet. Ja hon fick ett litet ryck när vi skulle under viadukten från stallet, det kom två långtradare och hon tyckte det var otäckt och slängde sig runt och hoppade iväg ett par språng. Men sansade sig sen och stod stilla. Känner hur hela hon skriker "fly". Men skönt att hon håller sig i skinnet. Hemvägen var inga problem men hon var tvungen att trava några steg i tunneln. Lite svår balansgång samtidigt som jag inte vill korta tyglarna och signalera "fara" "var beredd" så vill man ha lagom långa tyglar för att kunna stanna henne om hon far iväg.

Sen gjorde jag iordning Amanda, oj nu har hon börjat fälla! ordenligt. hela jag blev vit av hår och det var en vit matta på golvet när jag var klar. Det lossar stora tussar och ändå är det bara början. Pust. Red i paddocken. Har tagit loss svanskappan då hon får lite antydan till skav av den. började med att kräva framåttänk i skritt. Riktigt jobbigt. Sen trav, tog ett lite lugnare tempo och försöka att få henne att lossna lite i sidorna, ställa men ändå hålla koll på ytterbogen/sidan. en hel del voltarbete och tycker hon börjar söka sig neråt men tror även att sadeln begränsar en hel del. Galopp vilket var jobbigt. Jobbade effektivt i ca 3x10min? med paus emellan. Red totalt ca 45-50min.

Har även tvättat schabrak på löpande band. Stackars tvättmaskinen, tror jag behöver sanera den ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar