tisdag 16 september 2014

Trängselskatten - Val 2014

Äntligen, tidningarna och media var tysta med hur det gick i omröstningen av trängselskatten. Men de kunde inte tysta ner det i evighet.


Majoritet för NEJ. Gött.


Frågan är vad partierna gör nu.


Jo nu försöker de borförklara resultatet med att folk inte visste vad de röstade för. Var det ett nej till västlänken eller till trängselskatt. Inte oväntat var det folk i innerstaden som röstade JA - de som inte behöver vara med och betala,  men använder inte även de vägarna och främjas inte även de att göteborgs infrastruktur byggs ut?


Jag är skeptisk till allt som har med trängselskatten att göra, den är från början dåligt uttänkt och med dålig förankring i verkligheten. Om det varit en trängselskatt ufärdad med en bra grund tror jag få hade varit negativa. och varför fick inte alla som betalar vara med och rösta? Bara de i göteborg? Om hela västra götaland - med alla de som pendlar in till och genom göteborg hade fått rösta så hade det blivit ett ännu mer rungande NEJ.


Jag säger och kommer alltid att säga, ta bort trängselskatten och finansiera era byggen med er budget, lev inte över era tillgångar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar