fredag 17 maj 2013

Vila & dressyrlektion

Jossan har fått vila sen i tisdags, tycker hon har nästan haltat lite när jag tagit in henne från hagen, men ingen värme i hovarna och inget svullet i benen. Känns som hon inte tar för sig med frambenen när hon går *suck*.

Amanda har däremot inte fått vila, red runt oppänge i onsdags med en sväng genom skogen in till höger och kom ut ovanför 4H gården, lite lerigt och stenigt på sina ställen. Lite trav och galopp, kändes lite seg men fick lite bättre framåtbjudning i skritten överlag.

Torsdags - igår red jag lektion på Amanda för Ulle. En bra Lektion, som ulle säger så har jag lite mer "Pondus" och timing än medryttarna och det märks direkt på Amanda som är mycket mer uppmärksam och framåt än när medryttarna rider henne. Ulle trodde inte att Amanda kunde variera sig, men där överbevisade vi henne. Amanda kan om hon bara måste ;) mycket trav och galopp på volterna och övergångar däremellan där hon ska komma till jobb direkt efter avbrottet och även där ställningen/spårningen var viktigare än vilken gångart. Amanda blev riktigt svettig på slutet och även matte. Det var varmt med sommarväder - nej ska inge klaga ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar