torsdag 16 april 2009

Bleach

En av mina favorit maga är Bleach. Det är en serie som i skrivandets stund inte är avslutad och frågan är väl om den någonsin blir det med tanke på hur populär den är. nu är den uppe i 318 avsnitt (manga - tecknad serie) och 218 avsnitt anime (tecknad film)

Bleach är en övernaturlig histora med mycket slagsmålsscener och en hel del blod och heroism. Men den har även humoristiska och lite romantiska inslag. Bleach är tonårskillen som kan se övernaturliga saker som andar, en dag stöter han på en Shinigami - vars uppgift är att skicka själar till "soul socity" där de väntar på att återfödas igen och att "ta kål på" hollows som är själar som är onda. Av en slump får han shinigamins kraft och blir själv en substitute shinigami. Han råkar ut för många äventyr och får strida både för och emot Soul society.

I grund och botten har Bleach en hel del tänkvärdheter, man slåss för sin stolthet och det är inte alltid att man vinner som är det viktiga utan hur man gör det. Det handlar även mycket om att "slåss" för sina vänner och att bli starkare för sin familj och vänners skull. Vänskapen är en central del och Bleach får många vänner på vägen genom sin personlighet.

Den finns även som anime och är minst lika sevärd som läsvärd i min åsikt även om det kan vara lite svårt att hitta allt dubbat på engelska. Animen har många härliga musikstycken och fräcka ljudeffekter som klart förhöjer serien.

Du kan läsa bleach på www.onemanga.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar