torsdag 30 april 2009

Skip Beat

Nu har jag börja läsa Skip Beat som är en av de mest populär mangaserierna. Det finns upp till v 22, ch 139 i skrivande stund men serien är inte avslutad än.

Skip Beat handlar om Kyoko Mogami en 16årig tjej som är kär i sin barndomsvän Shotaro. När han flyttade till Tokyo för att bli framgångsrik följde Kyoko med honom. Han blev snart en känd rockartist och under tiden så sköter Kyoko allt husligt, städning, matlagning, tvätt mm och hinner därmed inte med skolan. Hon får ingen tack utan blir behandlad som luft men är fortfarande bara nöjd så länge Shotoro är i närheten.

En dag hör hon hur Shotaro pratar bakom hennes rygg om hur tråkig och osexig hon är och att han inte vill ha mer att göra med henne. Hon blir rasande och bryter med honom och svär att hämnas. Den bästa hämnden är att bli en större kändis än vad han är och konkurrera ut honom i rampljuset, något han hånar henne om att hon aldrig kommer att lyckas med.

Med en obändlig beslutsamhet bestämmer sig Kyoko att hon ska hämnas till varje pris. Hon ändrar sitt utseende och ger sig iväg till den Shotaros konkurrerande agentur. Där jobbar även Shotaros största konkurrent om fansens beundran, den populära och snygga skådespelaren Ren Tsuruga. Efter "lite" övertalning och en hel del känslomässiga utbrott så lyckas Kyoko bli antagen som aspirant i agenturen och börjar en lång väg mot stjärnorna.

Skip Beat är en rolig och romantisk serie. Jag gillar den för att Kyoko är en handlingsstark tjej som ofta har kraftiga humörsvängningar och inte låter motgångar stå emot henne. Det är många komiska inslag men i grund och botten är det är en romantisk historia men har för den delen inte mycket av varken sexscener och andra romantiska inslag. Kärleken så långt som jag har kommit är ganska subtil, den vibrerar i bakgrunden och man väntar med spänning på hur den kommer utveckla sig i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar